måndag 19 maj 2014

Abborrefiske

Söndagensfiske föll på abborre med Syster Daniel. Den tryckande värmen och regnet i luften gjorde susen för dom hungriga abborrarna och vi lyckades landa tre st över kilot.
 
Första abborren vägde 1080g

Abborre nr 2 1000g

Dagens största vägde 1270g

Syster Daniel fick laga båten då han lyckades tappa en abborre vid fotograferingen så ryggfenan gjorde ett hål i gummit. Men med sina flinka sjuksysterfingrar så var det en enkel match!!
 
 


tisdag 13 maj 2014

Nattfiske

Ikväll var det åter dags att testa nya vatten efter tunga. Jag och Petter gjorde ett tappert försök men det var tomt på tunga och fullt av skrubba. På vägen hem gjorde jag ett stopp efter piggvar. 

Piggvar 2720g

måndag 12 maj 2014

Nattfiske

Dagens nattvandring med Petter från team peanuts gav inga tungor men därimot två hungriga piggvarar.  
Kvällens första vägde 2020g

Fisk nr 2 vägde 2150g

tisdag 6 maj 2014

Nytt PB + fin bonus fisk.

Ikväll blev det ensamfiske i regnet, det gav nytt PB på tunga och även en fin piggvar som låg och lurade i sanden.

Tunga 525g

Piggvar 3650g 

// Anders

måndag 5 maj 2014

Bifångst vid tungafiske.

Ikväll var det åter igen dags för tungafiske och idag med sällskap av herr nöt han själv Petter. En tunga hittades som ratade maten som serverades och försvann ut på djupt vatten. Men efter att Petter åkt hem för att sova, bytte jag ställe och detta reaulterade i en piggvar som bifångst. 

Piggvar 2350g 

// Anders

söndag 4 maj 2014

Djuphavsfiskemaskinen är redo.

Axels fiskemaskin är klar och Team IGS redo för djuphavsfiske! Så vi skänker en vädjan till vädergudarna och efterlyser bra väder.


lördag 3 maj 2014

Smålänskt piggvarsfiske.


Målet med Jonis besök var att få en piggvar och efter lite motigt fiske förra gången kunde han äntligen få dom intresserade. Vi såg fem fiskar men det var endast två som var sugna på att hugga i den kalla blåsten. Nytt reg blev det, vilket Jonis och guiden var glada och lättade för!

Jonis med piggvar på 1400g

Andra fisken vägde 1000g

Nattvandring efter tunga gav nytt reg till Jonis.

Efter att vi förra gången Jonis var här misslyckats lura upp en tunga så var det dags för ett nytt försök. Detta resulterade i varsin fisk och Jonis fick äntligen sitt reg. Grattis!!
 
Jonis tunga på 275g
 
Guiden snodde åt sig en också på 250g
 


fredag 2 maj 2014

Nytt pass och denna gången med en frisk och förfärlig nordanvid på köpet.

Vi hade dagen till ära med oss fiskekompanjonen och vännen Johan "snuskhummern" Albinsson som mellan piggvararna smutsade ner våra öron med barnförbjudet material.
Det mest uppseendeväckande denna dag var att vi lyckades se fler tungor än piggvarar, detta troligen för att tungan verkar vara igång för lek. Dom var inte alls intresserade av vad vi stoppade framför nosen på dom + att det såg ut som att man hade pumpat upp romsäckarna på dom då dessa var sprängfyllda med rom.
Nått som får ett gäng fiskare att nästan börja gråta då dessa stora vackra fiskar bara ratade betet.

 Axel med dagens första piggvar på 2250g
 
2500g
 
Johan 2550g
 
Nr två på 1900g
 
// Anders