onsdag 29 juli 2015

Bonito

Dag 1:
Jag och Anders stack iväg en sväng runt lunch igår å tänkte kustfiska utanför Bua, tänkte att kanske stryker det nån bonito eller rentav havsabborre där. Väl nere vid vattnet skickar jag iväg ett kast med mitt havsöringstacklade spö (skeddrag och  flugupphängare) smack! Fast fisk. Makrill tänker jag och två rusningar senare va draget borta... Hinner tänka bonito innan jag ser att Anders dropshotspö står med en jävla båge å bugar gott, ett par rusningar senare kan jag håva en bonito åt Anders!


Avkrokning och mätning får avbrytas för nu har jag fisk! Slirbromsen inte lika hårt ställt som vid första försöket å nu håller grejerna hela vägen in i håven. Bonito även till mig! Nu har vi fisk i varje kast å vi vevar som galningar så dragen går i ytan å vi kan se hur dom jagar å hugger efter dragen! Vi fiskar en åt gången för när väl en fisk är fast blir det åka åt varje håll å kant. Tafsar och upphängare har vi skrotat eftersom dom sliter sönder allt! På med valfrit drag rätt i huvudlinan å kasta bara!


Prognosen hade lovat mulet men svaga vindar, här stod vi i gassande sol å vevade tills svetten rann. Tillslut står vi i kalsonger och när den värsta huggperioden verkar klinga av nappar något mindre på mitt drag.

Upp kommer en havsabborre modell mindre. Vilken dag!

Det är en heldel folk som badar i förbudsområdet med snorkel, så jag går bort å pratar med dom och undrar om det är varmt :) dom har sett ett stim med stora fiskar och undrar vad det är? Bonito såklart! Får även veta att det inte verkar vara ett stort stim, uppskattningsvis 50st (detta var vad de som snorklade sa) totalt landade vi 13st från 960g- 1210g på 3h fiske. En godkänd eftermiddag...

Dag 2:
Idag ville jordnötspetter fiska så jag och Anders åkte med. Mer vind idag gjorde det svårare att nå ut till platsen vi antar att dom rör sig runt. Lyckades ändå landa 5st varav en till Petter och största till Anders på 1410g.

1410g

1200g

Riktigt roligt fiske på förhållandevis lätta grejer och kanonfin matfisk.

4 kommentarer:

 1. Vilka fiskar!! Stort jävla grattis, bra jobbat!!
  /Daniel

  SvaraRadera
 2. Vilket drömfiske, grattis!
  Var dom långt ut?
  Jag var också där nyss och försökte men det var starkt motvind och svårt att komma ut med grejerna på ett vettigt sätt.

  SvaraRadera
 3. Coolt!! Bra fiskat, vilka drömfångster!!

  SvaraRadera
 4. Extremely awesome! I am planning to drop by Bua and I guess it's probably a no-go to ask for your favorite hotspot, but I have no clue where to start, maybe you could give me a hint? Thanks in advance and knæk og bræk from Denmark :)

  SvaraRadera